miércoles, 22 de octubre de 2014

CAMPANYA DE MICROMECENATGE ... RIU FLUVIÀ

Campanya de micromecenatge per a col·laborar amb l'edició d'un llibre sobre el riu Fluvià


Text i fotografia del llibre: Joan Carreres. Amb la participació de: Lluís Roura i Josep Estarriola (famosos pintors), entre altres

Aquesta setmana ha començat una campanya de micromecenatge, a través del popular portal web Verkami, per tal de col·laborar amb una part del finançament del llibre “Fluvià”. Per a col·laborar amb aquesta campanya de micromecenatge, es pot fer accedint a la següent pàgina web, on s'hi trobarà tota la informació referent a la mateixa: http://www.verkami.com/locale/es/projects/9396-fluvia-pobles-i-vida-entorn-dun-riu-manyac-i-amable.

El llibre, amb text i fotografia de Joan Carreres, compta amb la destacada participació dels pintors Lluís Roura i Josep Estarriola, que aportaran una pintura inèdita de cadascun dels 29 municipis pels quals passa el riu Fluvià. Complementàriament, també compta amb la participació de Josep Valls, Jordi Sargatal, Jordi Zapata, Josep Vilar i Joan Anton Abellan que, cadascú des d'àmbits diferents (pròleg, medi ambient i fauna, climatologia i paisatge, industrialització, projectes d'embassaments,...), ha donat la seva visió sobre aquest gran riu de les nostres comarques.

Un riu que neix a la comarca de la Garrotxa, concretament a les muntanyes del Collsacabra, circula per terres de 3 comarques (la Garrotxa, el Pla de l’Estany i l’Alt Empordà), per un total de 29 municipis, en un recorregut d’uns 97 quilòmetres i desemboca a la mar Mediterrània, al terme de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), a l’àrea del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

El Fluvià, un dels grans rius amb recorregut íntegre per terres gironines
Es tracta de l’únic dels grans rius de Catalunya que té un recorregut íntegre per terres gironines, des del seu naixement fins a la desembocadura. I també és l’únic dels grans rius catalans que no té cap embassament en tot el seu traçat.
En el seu trajecte es pot observar el canvi de paisatge, de flora i de fauna, a causa de la diferència climàtica i altitudinal existent entre la zona de la capçalera, la zona mitja i la zona de la desembocadura.
També es poden observar els diferents usos que, històricament, s’han fet del riu segons el sector que es consideri. Així, podem parlar d’un ús industrial (molins, fabriques tèxtils, centrals hidroelèctriques, papereres…) a la part alta-mitja del riu i d’un ús agrícola a la part mitja-baixa.
“Fluvià”, és un llibre que narra la trajectòria del Fluvià des del seu naixement a la Vall d’en Bas fins a la seva desembocadura a Sant Pere Pescador, amb un contingut social, històric, natural, paisatgístic i cultural. Un llibre àgil, modern, amè i, alhora, rigorós fruit d’un minuciós estudi i compendi d’en Joan Carreres amb la col·laboració i assessorament de diverses i reconegudes personalitats com en Jordi Sargatal, Jordi Zapata, Josep Valls, Joan Anton Abellan, Josep Vilar, Lluís Roura i Josep Estarriola, com hem esmentat. La conjuminació del text, la fotografia i la pintura han unit les seves disciplines artístiques per tal d’oferir una proposta literària i gràfica que desemboca en un llenguatge que s’harmonitza i complementa per proposar una coherent unitat expressiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario